.so-panel { margin-bottom: 0px; }

Zomercarnaval 2024

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

De Dolle Instuivers: middenin in de samenleving

RENKUM In een groot deel van Renkum viel onlangs het kleurrijke boekje van Carnavalsvereniging De Dolle Instuivers in de bus. Een van de vrolijke boodschappen: de vereniging bestaat 60 jaar. Nu is dat in carnavalsland overigens geen echt jubileum. Daar valt een jubileum traditiegetrouw op als het bijvoorbeeld 66 jaar is. Zes keer elf. Ondanks dat is de lol er bij De Dolle Instuivers niet minder om. Zestig jaar is een mooie mijlpaal, zo vinden Marc van Driel en Arre-Jan van Willigen.

Feike Klomp

Arre-Jan is voorzitter. Marc is voorzitter van de Raad van Elf en vicevoorzitter van de vereniging. De Dolle Instuivers bestaat uit een zestigtal actieve leden, gesteund door donateurs en sponsors. De vereniging is meer dan een hossend gezelschap alleen. Het is ook maatschappelijk actief. ,,De bezoeken aan verzorgingstehuizen en zorginstellingen zijn letterlijk een feestje. Als je de lach op de gezichten van de bewoners ziet, dan genieten wij ook”, benadrukt Marc. Burgemeester Jean Paul Gebben slaat in zijn voorwoord in het boekje de spijker op de kop: ‘De Dolle Instuivers is een mooi voorbeeld van hoe feestvieren en engagement samen kunnen gaan. Carnaval is tenslotte een feest voor iedereen, jong en oud, arm en rijk’.

Het komend weekend staat er weer een afwisselend programma op de agenda. Marc: ,,We willen met de tijd meegaan en onze gasten een divers en laagdrempelig programma aanbieden. Voor jong en oud. Vernieuwing in combinatie met respect voor tradities staan daarbij centraal.”

Een van de jaarlijkse hoogtepunten is de show die De Dolle Instuivers zaterdagavond zelf geeft. Een show van pakweg 25 minuten dat dit jaar in het teken staat van het songfestival. Het thema: Sing a Long. Onder begeleiding van het huisorkest wordt dat ongetwijfeld een groots feest waar de polonaise niet zal ontbreken. Verder is er een optreden van het duo Lang en Breed.

Een andere highlight die avond is de jaarlijkse uitreiking van De Gouden Stuiver. Elk jaar zet De Dolle Instuivers iemand in het zonnetje, die vaak op een bescheiden wijze, veel betekent voor de Renkumse samenleving. Dit jaar gaat De Gouden Stuiver naar de vrijwillige Brandweer Renkum-Heelsum. ,,Deze groep vrijwilligers stellen in hun vrije tijd alles in het werk om de medemens in tijd van nood te helpen. Zij staan altijd voor ons klaar, en dat waarderen wij. Vandaar dat de Brandweer Renkum-Heelsum De Gouden Stuiver krijgt”, legt Marc uit.

In 2016 viert De Dolle Instuivers nog steeds het carnaval in ‘Huize Redichem’, ofwel de bestaande Rijnkom. ,,Zoals het er nu naar uitziet, zullen we het carnaval per november 2017 met het prinsenbal in het nieuwe MFC3b4 voortzetten”, blikt Arre-Jan vooruit.

Arre-Jan, Marc, en niet te vergeten Prins Theo de Duiker en zijn Prinses Linette, heten iedereen van harte welkom tijdens een van de activiteiten het komend weekend in Renkum. ,,Kom aanstaande zaterdagmiddag ook massaal naar onze optocht kijken”, roepen beiden nog op.

Meer informatie: www.dedolleinstuivers.nl

23-01-2016:

 

Januari 2016

Bent u al in het bezit van de Dolle Instuivers Jaarpin?

Voor slecht € 2,- of 1 rode Dolle Instuivers munt heeft U het geregeld!

pinnetjes

december 2015

grote-clubactie

De coördinator van de Grote Clubactie 2015 heeft met enige trots laten weten dat we als Dolle Instuivers  500 loten hebben verkocht!  Een super resultaat en een welkome financiële ondersteuning voor de Garde van maar liefst  1200 euro
Op uitnodiging van de Grote Clubactie werden we ontvangen door Intersport van Wonderen in Bennekom en mocht Lola Hoedt  de cheque in ontvangst nemen.  Lola is met 37 loten verkochte loten onze top verkoper!